luni, 25 ianuarie 2010

Piticu de serviciu

Cutia se deschise dupa multa vreme si piticul de serviciu se prezenta la raport.
- Sa traiti. Permiteti sa raportez.
- Spune, se auzi o voce zgomotoasa si puternica.
Piticul se uita in directia suieratului curios sa vada faptura careia trebuia sa-i dea mereu raportul la iesire din cutie. Creatorul, stapanul absolut, fiinta din spatele cortinei.
Creatura era postata in intuneric, asa ca piticul nu putu deslusi decat o forma diforma, un fel de fum care se prelingea in valuri.
- Deci, ce te holbezi atat, hai spune mai repede.
- Pai, sa stiti ca de la ultimul dezastru provocat de piticii revoltati care s-au saturat sa stea degeaba si sa nu faca noi dezastre si pagube, nu s-au mai intamplat evenimente deosebite. Dupa cum stiti cutia a fost sigilata bine si de atunci nici unul nu a mai reusit sa evadeze. Toti sunt bine sedati si isi desfasoara activitatile distribuite in mod normal si ordonat. Nici vorba de rebeliuni, toti s-au resemnat sau asa par.
- Ca sa nu avem surprize vei fi desemnat ca spion de elita si trimis in misiune. Va trebui sa te infiltrezi printre capii rautatilor de la ultima revolta si sa incerci sa storci cat mai multe informatii in acest scop. Orice revolta de orice fel trebuie sa fie inabusita prin orice mijloace.
- Da sa traiti, spuse piticu de serviciu si se intoarse pe calcaie sa plece.
Pleca cu inima stransa pentru ca trebuia sa-si tradeze camarazii de suferinta. Toti erau fiinte zamislite de acelasi creator si ar fi trebuit sa fie supus si sa asculte ordinele stapanului. Pitici fara vointa proprie, fara personalitate, doar niste marionete ale unui creator egoist si posesiv. Asa ca in minte ii incoltii solutia salvatoare. Sa-si ia soarta in propriile maine si sa fuga in lume, departe de rautatile si nebuniile creatorului, departe de gloata. Propriul drum.

In viata ai posibilitatea de a alege intr-o viata linistita, calcand mereu cu grija si ferindu-te mereu de lucruri ca sa nu patesti nimic niciodata sau sa incerci sa o traiesti si astfel sa suporti consecintele care urmeaza. Indiferent cum ar fi, lucrurile care trebuie sa se intample se intampla.

Concluzia: Dupa unii piticu' este un tradator care a tradat cauza, dupa altii un reformator, initiatorul revolutiei de nebuneala, dupa mine este un erou, desi faptele lui nu sunt intotdeauna demne de luat in seama :P . Oricum, datorita lui a luat nastere blogul asta .. poate ca asta este singurul lui merit :).

9 comentarii:

  1. Asa, si unde e eroul acum? Ca asta ma nedumerea si cand am intrebat prima oara. In postul de mai devreme, erau 4 si nici unu nu parea sa fie de serviciu.

    RăspundețiȘtergere
  2. in povestea anterioara este vorba despre alti pitici, piticu de serviciu fiind doar un observator tacut al disputei lor. el de obicei este dus cu sorcova, dar mai relateaza din cand in cand fapte intalnite in drumul lui intr-o nuanta deformata a realitatii.. de fapt el este cel care-mi sopteste povestile la ureche .. :))) .. el isi face aparitia din cand in cand, dar nu-mi spune unde si cum sa-l gasesc :P

    RăspundețiȘtergere
  3. dar de ce te intereseaza atat de mult piticu'? vrei sa vezi daca mai exista si altceva in capul meu decat sf, fantezie sau nebunie? sau vrei doar sa ne jucam? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Neah, faceam doar conversatzie. Ma tzin departe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da da, nu te pune cu mintea piticului...ai sa pierzi disputa.

    RăspundețiȘtergere
  6. initial ma gandeam ca este vorba de un tip pe care il cunosc, apoi as zice ca mai sigur ar fi vorba de o tipa. dar daca ar fi tipa la care ma gandesc eu, ei nu-i plac anonimii. de ce ar posta astfel? mi-am zis. a venit si raspunsul, dar il zic altadata. poate facem conostiinta .. ce zici? :)
    .. dar poate gresesc ..

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnitza, iarta-mi interventzia, da' mi pare ca anonim mi se adreseaza.

    Anonim, cand ma prinde chefu de conversatzie, incerc sa intzeleg mintzi, nu sa castig dispute.

    RăspundețiȘtergere
  8. revin alta data cu explicatii, anonim...

    RăspundețiȘtergere