miercuri, 2 septembrie 2009

Secretul unei zuze din parc

Doi nebuni discutau in contradictoriu pe o banca din parc, incercand sa caute sensuri lucrurilor ilogice.
La un moment dat ea ii marturisi ca o sa plece pentru ceva timp din oras.
Dupa cateva momente el incepu:
"Iti stiu secretul, ii spuse ..
Crezi ca nu stiu ce faci? Imi pot da seama de ce vrei sa pleci din nou, vrei sa evadezi din lumea cotidiana. Nu trebuie sa minti sau sa te ascunzi dupa alte lucruri, nu-mi mai insira gogosi, stiu foarte bine ca despre asta este vorba. Mai bine ai incerca sa faci ceva util decat sa-ti pierzi timpul cu toate prostiile. Si cum ramane cu visele tale? Ar trebui sa faci tot posibilul sa ti le realizezi. Tu din contra incerci sa salvezi lumea din jur si nu faci nimic concret de fapt. Ce astepti? Recunostiinta? Negi din nou? N-am inteles. Spui ca nu astepti, ca decat sa dai si sa ti se scoata ochii ca n-ai facut nimic pentru ei mai bine nu dai, si mai bine dai altora, stiind ca profita de tine si nu zic nimic? Aaaa, incerci sa te faci utila, sa simti ca ai un scop in viata, ca ceva din ce faci are sens si poate mai ridici pe cineva din mocirla in care este? Si pe tine cine te salveaza? Cauti tristete pentru a nu te mai simti atat de mizerabil? Din cauza asta te inconjori cu oameni tristi? Din cauza asta nu-ti plac oamenii veseli, plini de viata? Vorbeste, zi ceva, nu ma lasa sa vorbesc ca prostu, zuzu ce esti .."

5 comentarii:

  1. :) m-am prins de poveste, pot sa te asigur ca are un caz real aceasta poveste invaluita in hartie frumos colorata.am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca stii deja, de ce imi mai ceri confirmarea? :) totusi dc vrei sa-ti raspund prin da sau nu, cum nimic nu este gratis pe lumea asta, va trebui sa platesti un pret :P
    deci te bagi? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. zuza e mai darnică decât găina altruistă, dar să nu uite că şi ea are viaţa şi nevoile sale :-p

    RăspundețiȘtergere
  4. zuza se foloseste de oameni, dar asta este un secret .. sittt, sa nu spui la nimeni ..

    RăspundețiȘtergere
  5. lu' zuza ori i se pare, ori nu îşi dă seama că tot ea iese în minus

    RăspundețiȘtergere