luni, 31 august 2009

...

Traia pe cel mai inalt munte al planetei sale. De cand se stia nu vazuse decat norii de jos si infinutul cerului. Se trezise intr-o zi, fiinta matura si fara nici o amintire, doar el, cerul si norii. Cu toate acestea avea inradacinat in el scopul vietii sale, acela de a sumona fiinte care sa traiasca pe planeta ceea plina de nisip si munti. Singurele informatii din mintea lui era scopulul si regulile, care nu trebuiau sa fie incalcate sub nici o forma. Nu avea voie sa coboare de acolo, era una dintre reguli care nu trebuia incalcata, altfel ar fi dus la disparitia a mii de fiinte sau poate mai rau a intregii planete. Semnul sub forma de spirala din palma stanga il fascina ori de cate ori se uita la el. Incerca adesea sa-si aminteasca despre ce este vorba sau sa-si dea seama de semnificatia acestuia, dar niciodata nu ajungea la nici un rezultat. Asa ca de la o vreme se resemnase si incerca sa se concentreze asupra scopului care ii era destinat. Conform sablonului fiintele sumonate era complete fizic, dar niciodata spiritual, fiind menite sa caute continuu reintregirea. Simpli si goi porneau spre marea de nisip dupa ce fusesera creati, disparand sub norii de dedesupt. Nimeni nu avea voie sa se intoarca decat daca reintregirea eu-lui lor ar fi fost completa. Numai ca de cand era acolo nu se intorsese nimeni. De fiecare data cand fiintele plecau, se simtea la fel de gol ca si ele, singur si gol.

Secretul pe care nimeni nu il stia era ca reintregirea eu-ului se putea realiza numai cu ajutorul unei alte fiinte care ar fi trebuit sa o completeze pe prima. Insa pentru a putea fi complete, acestea trebuiau sa invete sa si dea, nu doar sa ia ce au nevoie de la celalalt, sa se realizeze acel echilibru care ar fi dus la inaltarea lor din punct de vedere spiritual. Daca reintregirea ar fi fost completa, impreuna cu fiinta pereche ar fi putut sa sumoneze un om-copac care ar fi dat viata unei mari de verdeata in oceanul desertului. La incheierea ciclului, cei doi s-ar fi inaltat la cer asemenea unor stele cazatoare, dar care iau drumul invers, inapoi, spre a se pierde in infinitul universului.

duminică, 30 august 2009

sâmbătă, 29 august 2009

vineri, 28 august 2009

Echilibru

Oameni de paie se misca in reluare in universuri alternative patate in culori verzi-rosii, cautand sa-si faca haine din omizi zburatoare. Portalul s-a deschis si ochelarii transparenti isi trag dupa ei strainii imbracati in haine de oameni. Sub acoperire, incearca sa fure sufletele oamenilor de paie, impreuna cu hainele lor de blana stravezii, totul pentru a restabili echilibrul cosmic.

joi, 27 august 2009

Cautari

Statea navigand pe valurile cuvintelor folosind motorul de cautare Google. Naufragiind in caseta de cautare a scris un mesaj de ajutor. A aruncat sticla cu mesajul SOS, nu inainte de a pune bine dopul pentru a nu se pierde cuvintele in oceanul netului. Neprimind nici un ajutor concret a repetat operatiunea trimitand mesajul in diferite limbi si diverse combinatii posibile. Nimeni nu a gasit inca sticla. Cautarile continua.

miercuri, 26 august 2009

Casuta din oala - varianta pentru adulti

Cand citesti unui copil de 2 ani o poveste de o gramada de ori desi la prima vedere ti se pare o poveste de-a dreptul stupida, poti sa treci prin mai multe faze: sa inceapa sa-ti placa, sa o inveti pe de rost, sa vezi si alte lucruri in poveste ce nu observasei la prima vedere, sa ti se faca greata, sa o detesti ..
Casuta din oala incepe cu prezentarea oalei pe un camp, o oala singura, fara stapan, care astepta sa devina caminul cuiva. Oala noastra era o oala mare, pentru ca in continuare o sa vedeti cate animale au incaput in ea.
Initial pe camp trece soarecele-soricel si intreaba oala daca locuieste cineva acolo. Oala neavand gura sa raspunda nu se aude nici un sunet si in concluzie soricelul nostru istet isi da seama ca si-a gasit un camin unde o sa stea singur.
Pe acolo trece broasca-broscuta si la fel ca si soarecele o intreaba tot pe oala:
- Casa, casuta cine sta aici?
Soarecele raspunse si dupa ce facura prezentarile, soarecele invita broasca sa traiasca impreuna. Se pare ca au traiat in concubinaj o perioada, fiindca nu se luasera cu acte.
Pe camp a trecut iepurele, care ca si ceilati o intreaba tot pe oala cine locuieste acolo. Cei doi iubiti raspunsera ca stau acolo si fiindca lucrurile se cam racisera intre ei deoarce se vedeau zilnic si scanteia pasiunii se cam micsorase, il invitara si pe iepure sa traiasca impreuna, primidu-l ca pe un "frate".
Mai trecu o perioada si pe acolo isi facu aparitia si sora vulpe, care fu invitata si ea sa locuiasca cu ei. Atat timp cat toti sunt buni la ce fac atunci este loc si pentru ei.
In final apare ultimul care va locui vreodata in casuta din oala si anume lupul homeless, care este primit cu caldura ca si cei dinaintea lui. Stateau ei cam inghesuiti, dar erau fericiti, pana cand ursul care era obosit si miop s-a asezat pe oala si le-a distrus distractia si oala.
Asa ca dragi copii-adulti data viitoare aveti grija in ce oala va bagati si cu cine, nu se stie cum se poate sparge. Noapte buna sau buna dimineata dupa caz!

marți, 25 august 2009

Omul care a uitat sa se mai miste

Se zice ca la inceputul timpurilor pe o planeta indepartata unde locuitorii ei nu cunosteau nici o grija si traiau in deplina armonie unul cu altul si cu natura, un om a cunoscut o mare dezamagire. Nu se stiu motivele pentru care acest om s-a asezat in mijlocul unui camp inverzit si a uitat sa se mai miste. Omul nostru a ramas pironit locului, cu timpul lacrimile secandu-i, nemaiputand sa dea viata campului roditor. Picioarele i s-au inradacinat in pamantul care de acum devenise crapat cautand seva dadatoare de viata. In disperarea lui omul a indreptat mainile catre cer cerand ajutorul. Cu timpul mainile au devenit crengi rugatoare, iar intreaga lui fiinta a devenit un copac uscat in mijocul unui desert pustiu.

luni, 24 august 2009

Femei si barbati

Barbatul se uita lung in oglinda, dupa ce 2 ore statuse in baie aranjandu-se pentru viitoarea intalnire si in acelasi timp admirandu-si tot ce credea el ca are mai de pret. Uitandu-se sagalnig la chipul care il privea hazliu si in acelasi timp admirativ din spatele oglinzii, isi spuse:
- Doamne cat de bine arat, si miros atat de bine incat tipa nu o sa reziste la sarmul meu incantator. Cu asa ochi, verzi ca smaraldul si cu zambetul asta imbietor toata lumea imi sta la picioare. Nimeni si nimic nu-mi poate sta in cale la viitoarea intalnire.
Isi aranja costumul usor de vara si dupa inca o privire aruncata oglinzii indrazni sa se desprinda de ea, dupa ce observase ca ora intalnirii se apropie de sosire. Dupa calculele facute avea sa intarzie un sfert de ora, dar pentru o intalnire cu asa o bunaciune, tipa ar trebui sa astepte si o ora gandi el. Inchise usa apartamentului si porni spre locul intalniri. In drum spre locul stabilit, cumpara o floare care urma sa astupe gura plina de reprosuri fiindca intarziase.
Ajunge si isi vazu partenera de departe, facand trasese dus-intors pe aleea stramta, aleasa de catre el bineinteles. Alese drumul pe care ea nu ar fi putut sa-l observe decat in ultimul moment. Cum il zari ii spuse:
- In sfarsit ai sosit, ma pregateam sa plec, credeam ca numai femeile intarzie la intalniri, dar tu le faci fata cu brio la toate.
Pe cand incepea sa deschida gura pentru a arunca un nou repros, trandafirul roz isi facu aparitia sub nasul ei, lasand-o pe femeie cu gura cascata si cu amnezie totala asupra gandurilor din capul ei.
Se dezmorti pe data si continua:
- Ce dragut din partea ta, dar sa stii ca asta nu schimba cu nimic situatia, ai intarziat, reprosa ea vrand sa faca pe suparata.
- Draga mea, incepu el, nu puteam sa vin cu mana goala la intalnirea noastra si ptr tine a trebuit sa aleg cea mai frumoasa floare. Oricum dupa cum vezi bine, frumusetea ei nu o poate egala pe a ta. Esti superba, in seara asta arati minunat. Rochia ti se contureaza perfect pe corp, iar noi, asa eleganti si frumosi cum suntem o sa facem furori pe ringul de dans, doar sunt un dansator desavarsit. Stiu ca trandafirul ti l-am adus ptr tine, dar ar sta mult mai bine pe reverul meu, in plus chiar se asorteaza la costumul meu.
Femeia il privi un pic cash, dar ii permise ca floarea sa ajunga tot la el.
Ajunsera in dreptul localului unde aveau sa danseze toata noaptea, fiecare gandindu-se la ce va urma si cum se vor distra.
Ea isi spuse: pare cam narcisist, dar in rest pare de treaba si mi-a mai adus si o floare la intalnirea noastra, chiar este scumpic si pana acum nu mi-a facut avansuri si nici propuneri indecente. O fi gay, oo nu, ar fi prea de tot, dar este atat de aranjat si ingrijit, poate prea exagerat, sper ca nu este gay, ca ar fi pacat. Oricum nu am de gand sa merg mai departe cu el, doar sa ma distrez si eu in seara asta, nu este genul meu.
El isi spune: gestul meu cu floarea a dat-o gata si mai ales farmecul meu de barbat fatal, imposibil sa-mi reziste in noaptea asta, o sa sara pe mine si o sa mature cu mine prin pat toata noaptea. Si dansul, cui nu-i place sa danseze, un pic de distractie si voie buna, imbinata cu cateva pahare de tarie si totul este ca si facut.
Seara nu decurse conform asteptarilor pentru ca femeia nu obisnuia sa bea alcool si nici nu facea fata prea tare la maiestria sa in ale dansului. Asa ca trebui sa schimbe planul si sa treaca la faza cu vrajeala, cateva cuvinte spuse potrivit si apoi tipa nu ramanea decat sa se vrajeasca singura. Le spui cateva cuvinte pe care vor sa le auda, plus un punct de inceput, urmand ca ele sa inceapa sa palavrageasca si sa-ti umple capul cu toate prostiile lor. Bineintles ca este o treaba plicticoasa si trebuie sa le aprobi tot timpul, dar in final va veni si marea rasplata, luminita de la capatul tunelului o sa fie descoperita. Apoi in functie de cat de bine s-ar simti urma sa o mai descopere o data sau de mai multe ori, urmand ca apoi sa treaca catre o noua cucerire. Totul devine prea plictisitor daca stai langa o persoana mai mult timp, plus ca este periculos, poate incepi sa o placi mai mult decat pe tine si apoi nu este bine, asa ceva nu este nici bine, nici de dorit, duce numai la turmentarea si dezechlibrul eu-lui propriu care nu trebuie decat cultivat si preaslavit si nu denaturat si depreciat.
La sfarsitul serii fiecare se desparti de celalalt cu propriile frustrari si obiective nesolutionate.