miercuri, 26 august 2009

Casuta din oala - varianta pentru adulti

Cand citesti unui copil de 2 ani o poveste de o gramada de ori desi la prima vedere ti se pare o poveste de-a dreptul stupida, poti sa treci prin mai multe faze: sa inceapa sa-ti placa, sa o inveti pe de rost, sa vezi si alte lucruri in poveste ce nu observasei la prima vedere, sa ti se faca greata, sa o detesti ..
Casuta din oala incepe cu prezentarea oalei pe un camp, o oala singura, fara stapan, care astepta sa devina caminul cuiva. Oala noastra era o oala mare, pentru ca in continuare o sa vedeti cate animale au incaput in ea.
Initial pe camp trece soarecele-soricel si intreaba oala daca locuieste cineva acolo. Oala neavand gura sa raspunda nu se aude nici un sunet si in concluzie soricelul nostru istet isi da seama ca si-a gasit un camin unde o sa stea singur.
Pe acolo trece broasca-broscuta si la fel ca si soarecele o intreaba tot pe oala:
- Casa, casuta cine sta aici?
Soarecele raspunse si dupa ce facura prezentarile, soarecele invita broasca sa traiasca impreuna. Se pare ca au traiat in concubinaj o perioada, fiindca nu se luasera cu acte.
Pe camp a trecut iepurele, care ca si ceilati o intreaba tot pe oala cine locuieste acolo. Cei doi iubiti raspunsera ca stau acolo si fiindca lucrurile se cam racisera intre ei deoarce se vedeau zilnic si scanteia pasiunii se cam micsorase, il invitara si pe iepure sa traiasca impreuna, primidu-l ca pe un "frate".
Mai trecu o perioada si pe acolo isi facu aparitia si sora vulpe, care fu invitata si ea sa locuiasca cu ei. Atat timp cat toti sunt buni la ce fac atunci este loc si pentru ei.
In final apare ultimul care va locui vreodata in casuta din oala si anume lupul homeless, care este primit cu caldura ca si cei dinaintea lui. Stateau ei cam inghesuiti, dar erau fericiti, pana cand ursul care era obosit si miop s-a asezat pe oala si le-a distrus distractia si oala.
Asa ca dragi copii-adulti data viitoare aveti grija in ce oala va bagati si cu cine, nu se stie cum se poate sparge. Noapte buna sau buna dimineata dupa caz!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu